כוכב הצפון / ד”ב ג’ון
ג’נה וויליאמס היא אמריקאית חצי-שחורה וחצי-קוריאנית. אחותה התאומה הזהה נעלמה לפני כ12 שנה בקוריאה הדרומית וככל הנראה טבעה.
צ’ו הוא בכיר במשרד החוץ בצפון קוריאה, חי חיים נעימים למדי עם אשתו ובנו ומעריץ כמו כולם את השליט – קים ג’ונג איל.
גברת מון היא זקנה בקוריאה הצפונית שרעבה לפת לחם, יחד עם כל אנשי הכפר.
שלושת הגיבורים האלו – וכל דמויות המשנה שמקיפות אותם – יוצרים עלילה סבוכה ומותחת. ג’נה מגלה שיש סיכוי שאחותה עדיין בחיים, ומגוייסת ל CIA. צ’ו מקודם בתפקיד ונשלח “לעשות עסקים” מול אמריקה השנואה. גברת מון מגלה את עצמה מחדש כאשת עסקים ממולחת בשוק בעיר הסמוכה. כל העלילות מצטלבות במוקדם או במאוחר ויוצרות תמונה מזעזעת של קוריאה הצפונית – מדינה שנשלטת בידי רודן, מדינה שבה כולם רעבים לפת לחם מלבד העשירים המקורבים, מדינה שבה יש עובדים בכפיה, ורק דת אחת מותרת – הערצת השליט.
קשה לפרט על הספר יותר מדי בלי ספוילרים. בהתחלה חששתי קצת מהספר כי אני רגילה לספרי מתח בנאלים, ולפעמים הרגיש שהספר הוא יותר רומן (לא במובן הרומנטי), כמו כמה עמודים שלמים שמפרטים על כל הילדות וההתבגרות של ג’נה ואחותה התאומה שממש שעממו אותי כי חיכיתי לאקשן. אבל מהר מאד העלילה צללה למקומות המרתקים באמת. היו גם כמה טעויות עריכה/תרגום שקצת עצבנו אותי בפרקים הראשונים, אבל גם מהן הספקתי לשכוח מהר מאד ברגע שהעלילה התחילה להתקדם באופן מהיר.
הספר אמנם לא מבוסס על סיפור אמיתי של אנשים ספציפים, אבל בהחלט מבוסס על מאורעות אמיתיים ודברים אמיתיים שקורים בקוריאה הצפונית. בסוף הספר יש פירוט של כולם, אבל כמו שכתוב בהערה בתחילת הספר – מומלץ לקרוא את החלק הזה רק בסוף הספר כדי להמנע מספוילרים. בעמודים האחרונים של הספר יש גם מילון מושגים בקוריאנית אבל רובם מוסברים תוך כדי הספר (או מובנים לבד מההקשר) אז אין בו כל כך צורך.
הספר הוא רומן-מתח מרתק שפותח לנו פתח לעולם אחר, רחוק ומזעזע. 422 עמודים, יצא בהוצאת כתר ספרים.