אלקטרז נגד ספרני הרשע 3 – אבירי קריסטליה [אהבתי]

אלקטרז נגד ספרני הרשע 3 - אבירי קריסטליה ברנדון סנדרסון

אלקטרז נגד ספרני הרשע 3 – אבירי קריסטליה / ברנדון סנדרסון

בקצרה: אם אהבתם את הספר הראשון והשני, כנראה שתרצו להמשיך לשלישי וגם תאהבו אותו.

על מה הספר?

אנחנו חוזרים לאלקטרז מעט אחרי סיום הספר השני, כשהוא וחבורתו בליווי אביו – טסים לכיוון הממלכות החופשיות. לראשונה בחייו אלקטרז מכיר את המולדת האמיתית שלו, חווה מהי תהילה אמיתית, וגם לומד קצת יותר לעומק על הסודות של העולם הזה. כמובן שעל הדרך יש גם סכנות, אקשן, פיצוצים, כשרונות מוזרים והמון שבירת קיר רביעי.

מה חשבתי עליו?

קודם כל תנו לי להגיד תודה ענקית להוצאת מודן (ובעיקר למיכל פז המופלאה!) שאחרי שכולם התייאשו וחשבו שלעולם לא יתרגמו את ההמשכים של הראשון, הם הרימו את הכפפה, הוציאו את הספר הראשון בכריכה חדשה ונהדרת, יחד עם השני. וכשעוד שפשפנו עיניים בתדהמה, הם כבר הכריזו שהשלישי בדרך… והנה הוא כאן! תנו לי עוד, תנו לי עוד!!! הסדרה הזאת כל כך כיפית!

הספר ממשיך את הרעיון של הספרים הקודמים: הגיבור הוא שילוב של גיבור ואנטי גיבור שמנסה לשכנע את הקוראים שהוא לא באמת גיבור. הם נלחמים ברעים, מגלים סודות, והכל בשילוב הומור מופרע והערות על כתיבת ספרים.

אני חוזר הביתה. הלוואי שיכולתי להסביר לכם איזו מין הרגשה זאת לראות סוף-סוף את נלהאלה. […] זאת היתה הרגשה נכונה. שלווה.
מה שכמובן אמר, שהגיע הזמן שמשהו יתפוצץ.

ברנדון סנדרסון לא חוסך מהקוראים את ההערות המרושעות שלו לאורך הספר שהמטרה שלהן היא לעצבן כמה שיותר. הוא מצליח, וזה מצחיק ממש. בספר הראשון זה היה קצת טרחני אבל אחרי שכבר מתרגלים לסגנון זה הופך להיות חלק מהסיפור וזורם הרבה יותר.

אלקטרז צריך לראשונה להתמודד עם התהילה והפרסום – כי מתברר שהוא אדם ידוע במקום שממנו הוא בא. יש פה לא מעט רפרנסים וקריצות (או אולי עקיצות?) לסדרת הארי פוטר, כמו “זו שבלתי אפשרי להגיד את שמה”, הסצנה בה אלקטרז מוקף לראשונה במעריצים (שדומה מאד לסצנה בקלחת הרותחת), ועוד.

אבל אני חושבת שמה שבאמת הכי חזק בספר הזה, זו היכולת של סנדרסון לברוא עולם. בסדרות האפיות שלו זה בולט מאד: הוא מצליח לברוא עולם מקורי שיש בו חוקים ברורים, אבל ככל שמתקדמים בספרים שלו מגלים עוד ועוד רבדים, עוד סודות נסתרים, וכל מיני רמזים מטרימים מתגלים כחשובים ונקשרים יחד לגילויים מפתיעים. וזה סופסוף מתחיל לקרות גם פה, למרות שמדובר בסדרה הרבה יותר קלילה לנוער צעיר. אלקטרז מתחיל לפקפק בחלק מהדברים שלימדו אותו על כוחות הקסם והטכנולוגיה של הממלכות החופשיות, ויכול להיות שהוא עלה על משהו ממש חשוב…

בקיצור – עלילה כיפית, טוויסטים מעולים, דמויות נהדרות, עולם מרתק, מלא שנינויות והומור, שבירת קיר רביעי – מה צריך יותר מזה? אה כן, שיתרגמו גם את הספרים הבאים!

טריגרים ותכנים רגישים

הספרים מתאימים בערך מגיל 10 ומעלה, אם כי ההומור ושבירת הקיר הרביעי אולי יתאימו לחלק מהילדים בגיל יותר גדול.

מבחינת התוכן – מתאים בערך לגיל 10 ומעלה, אין אלימות גרפית או משהו ממש מפחיד. הדבר היחיד שקצת מפחיד זה סצנה שבה תופסים את אחת הדמויות ומצמידים לה סכין לצוואר ופוצעים אותה קצת (כמובן שרגע אחרי זה הם ניצלים. בכל זאת זה ספר לצעירים).


הוצאת מודן | תרגום: ארז אשרוב | 240 עמ’ | יולי 2024


רכישת הספר בהנחה:

לרכישה באתר דני ספרים לחצו כאן. לקבלת 10% הנחה יש להוסיף את קוד הקופון realbooks באתר דני ספרים.
לרכישה באתר בוקמי לחצו כאן. לקבלת 10% הנחה יש להוסיף את קוד הקופון realbooks באתר בוקמי.
לרכישה באתר אינדיבוק לחצו כאן. לקבלת 15% הנחה יש להוסיף את קוד הקופון realbooks באתר אינדיבוק.

כתיבת תגובה