שומרת הערים האבודות 7 – פלשבק [אהבתי]

שומרת הערים האבודות 7 – פלשבק / שאנון מסנג’ר
אם עוד לא קראתם את סדרת שומרת הערים האבודות – עצרו כאן, ונתחיל כמה שאלות ותשובות:
– מה זו הסדרה הזו?
סדרת פנטזיה לנוער צעיר ומעלה, בסגנון הארי פוטר.
– לאיזה גיל היא מיועדת?
פחות או יותר 10 ומעלה, תלוי בילד. יש בה גם חלקים אפלים (בערך כמו הספרים המתקדמים של הארי פוטר).
– למה אני לא מפסיקה לחפור על הסדרה הזו??
כי היא פשוט מהממת ואחת הסדרות הכי קרובות להארי פוטר שפגשתי. היא מצליחה לשלב עלילה מרתקת, טוויסטים מותחים, דמויות מגוונות, עולם עשיר וגדוש, ואפילו הומור. זה מושלם וזה בדיוק מה שאני אוהבת.
ואם קראתם את הסדרה, אז הנה מחשבות שלי על הספר השביעי (מכיל ספוילרים לספרים הקודמים!):
אחרי שהספר השישי נגמר במתח שבו אנחנו מגלים שאלוואר לא זוכר בכלל מי הוא ומה קרה, אנחנו קופצים כמה שבועות קדימה – למשפט שעושים לו. ואיך בכלל אפשר לשפוט מישהו שאיבד את הזיכרון והוא כבר לא מי שהוא היה? וכמובן: למה אלוואר איבד את הזיכרון? האם הוא באמת השתנה או שיש כאן תחבולה של הנסתרים? עד כמה אפשר לסמוך עליו? פיץ מסרב לתת לאלוואד הזדמנות שניה, מה שגורם להרבה מאד מתח משפחתי. במקביל, סופי מקבלת שומרי ראש נוספים ואנחנו מקבלים היכרות הרבה יותר מעמיקה עם זנים תבוניים נוספים בעולם הערים האסורות.
– נשבר השיא: 50% מהספר סופי במרפאה!!! מבטיחה לכם! כל החצי הראשון של הספר! אבל אל דאגה, הסופרת מצליחה לנצל גם את הזמן במרפאה בשביל אימונים, תגליות חדשות, והתפתחויות נוספות.
– המשולש בין סופי, קיף ופיץ ממשיך במלוא עוצמתו ועולה דרגה, הפעם בצורה הכי מפורשת שיש. אין יותר רמיזות – לכולם ברור שגם קיף וגם פיץ מעוניינים בסופי, ושסופי עצמה מבולבלת לגמרי. הפרפורים בבטן והמחשבות תופסות הפעם חלק גדול מאד מהספר, גם על חשבון התפתחות העלילה. זה מורגש, וגם הבן שלי טען שהספר הרגיש לו בסגנון קצת אחר, ובאמת חלק ממנו הרבה יותר איטי ופחות אקשן (בכל זאת, מבלים במרפאה). עם זאת – הספר עדיין לנוער צעיר, יש דיבורים על נשיקות, מחשבות, התרגשויות וחתונות עתידיות (שידוכים של אלפים), אבל ממש לא מעבר לזה. (ו… באיזה צוות אתם? קיפוסטר או סופיץ?)
– רו וקיף הם פשוט פרד וג’ורג’ של הסדרה. הם אדירים ובא לי ספר שלם עליהם.
– סילבני חוזרת!!!!!!!!! אבל הפעם בגדול עם תפקיד משמעותי 🙂 התגעגעתי אליה!
– קצת מעצבן שהאלפים ממשיכים לעשות טעויות מטופשות שעשו כבר בספרים הקודמים. אומרים לכם שיכול להיות שיש מלכודת באירוע מסויים – למה להמשיך להתווכח אם לבטל אותו או לקיים אותו עם אבטחה מוגברת? לא למדתם לקח מהפעמים הקודמות שקרה אותו דבר בדיוק? מקווה שבספר הבא הם יצאו כבר מהתמימות המרגיזה שלהם.
– בספר יש לא מעט דיבורים על האילוץ להילחם ולהשתמש באלימות בלית ברירה נגד אויבים שמנסים לפגוע בצד שלנו. למרות שהאלפים כבר הוכיחו שהם זן מאד רגיש שייסורי מצפון יכולים כמעט להרוג אותם, אין להם ברירה אלא להבין ולקבל שיש מצבים שצריך גם לפגוע חזק בצד השני – כי אחרת יהיה גרוע יותר. אהבתי שאין כאן בריחה לאקספליארמוס המנטרל, אלא אמירה חד משמעית שלפעמים פגיעה והרג בזמן מלחמה הם הכרחיים כדי להציל חיים, גם אם ההשלכות שלהם קשות. הספרים מאד ריאליסטים ולא מייפים את המציאות, למרות שהם עטופים בהמון עוגשמלו ונצנצים. בכלל, בספר הזה והספרים האחרונים האלפים מבינים כמה טעויות הם עשו לאורך הדורות, גם בלימוד ההיסטוריה או ההתעלמות מהיכולות המיוחדות שבאקסיליום – וזה משהו שאני מצפה בקוצר רוח שימשיך להתפתח בספרים הבאים.
– סוף הספר נגמר כרגיל בקליף האנגר, אבל הפעם מסוג קצת שונה. ואני ממש ממש ממש מקווה שזה אומר שבספר הבא נגלה כבר מי ההורים של סופי ואם זה יהיה טוויסט שמפיל מהרגליים או אנשים שעוד לא הכרנו (ושזה יסביר למה היא כ”כ דומה לג’ולי או שזה במקרה).
– התרגום של Galia Alony-Dagan פשוט מעולה. לא רק הערות המתרגמת שמגיעות מתי שצריך (נראה לי שהיה רק אחת בספר הנוכחי), אלא גם התרגום עצמו שהוא נהדר, כולל משחק המילים הנהדר של הסלוגן שקיף המציא – “אמפתים מרג(י)שים אותי”. גם בספרי הילדים שגליה מתרגמת רואים את התרגום המושלם שלה שמתבטא במשקל וחריזה מצויינים, אבל בסדרה כמו שומרת הערים יש המון אתגרים תרגומיים – ממשחקי מילים ובדיחות ועד שמות של מושגים שונים, צמחים וכדו’. גליה עומדת באתגר ובגדול.
– בסוף הספר יש שני (!!) בונוסים: סיפור קצר על פיץ וסיפור קצר על קיף, שניהם על דברים שהתרחשו במהלך הספר או מעט לפניו, אבל סופי לא היתה נוכחת ולכן זה לא היה חלק מהסיפור.
בסופו של דבר, למרות הדגש היותר מדי גדול (בעיני) על משולש האהבה, עדיין הספר היה כיפי, מרתק, מותח ומלא אקשן, ואני מחכה ממש ממש ממש לספר הבא…
הוצאת כנפיים – ספרים לילדים ולנוער כתר ספרים | 655 עמ’ | תרגום: גליה אלוני-דגן | יוני 2022

כתיבת תגובה