התעלומה של חדר 622 [אהבתי]

התעלומה של חדר 622 / ז’ואל דיקר
[אמל”ק: ספר מתח מעולהההההה!]
ז’ואל דיקר מגיע לחופשה במלון, ומגלה שחדר 622 לא קיים ובמקומו נמצא חדר 621א’. הוא מנסה להבין לאן נעלם חדר 622, ובעזרת סקרלט, האישה שמשתכנת בחדר 621א’ ושמסתקרנת מהפרשה אפילו יותר ממנו, הם צוללים לתעלומת רצח מן העבר.
הספר קופץ בין שני קווי זמן –
קו העלילה של היום, בו ז’ואל וסקרלט מנסים לחקור יחד את התעלומה שמעולם לא פוענחה,
וקו העלילה של פרשת הרצח – לפני שנים – שגם הוא קופץ לעתים בין זמנים כדי להכיר את הרקע של הדמויות ובעיקר גם מה קרה באותו ערב מסתורי 15 שנה לפני הרצח עצמו.
אם קראתם את “האמת על פרשת הארי קברט” ( מודן הוצאה לאור, 2014) – ספרו השני של ז’ואל דיקר ורב מכר בפני עצמו – שני הספרים בנויים במבנה מאד דומה: גיבור שהוא סופר (אך הפעם לא סופר פיקטיבי אלא הוא עצמו) שמנסה לחקור פרשיית רצח מהעבר, ספר שחלק ממנו הוא פרוזה שמתמקדת באוסף גדול של דמויות, העבר שלהן והקשרים ביניהן, ובהדרגה הופך לספר מתח יותר ויותר מותח עד לחלקו האחרון שהוא רכבת הרים מטורפת ומלאת טוויסטים שלא מאטה עד לעמוד האחרון.
הספר היה מלא ברמזים מטרימים אבל גם ערימות של הסחות דעת, מספר דמויות גדול ומרהיב, וחלקי עלילה שנקטעים באמצע בכוונה וקשה לשים לב בגלל קצב התחלפות קווי הזמן של הספר. הספר הוא מסוג הספרים שתרצו אחר כך לקרוא שוב רק כדי להבין את כל הדברים שפספסתם לאורכו. ועם זאת, למרות עודף הפרטים, הדמויות וקווי העלילה – הכל מוסבר בצורה מאד ברורה עם סגירת הקצוות שבחלק השלישי כך שהכל ברור לקוראים.
הבחירה של ז’ואל להכניס את עצמו כדמות ראשית היא מעניינת, במיוחד בקטעים שהוא מתייחס למקרים אמיתיים כמו לספרו “האמת על פרשת הארי קברט” והפיכתו לסדרת טלוויזיה, או כשהוא מספר על השיחות שלו עם המו”ל – ברנאר דה פלואה. כקוראת וחובבת ספרים, ובמיוחד שקראתי כבר ספר נוסף שלו, הייתי מרותקת לשמוע על מאחורי הקלעים של העולם של הסופר והיחסים שלו עם המו”ל. באופן כללי, הספר הוא גם מכתב פרידה למו”ל שלו שנפטר, והספר מוקדש לו.

– “בזכותך אני מרגישה כאילו הכרתי קצת את ברנאר.”
– “אם גם הקוראים של הספר ירגישו ככה, סימן שהיה כדאי לכתוב אותו”.

יש בקו העלילה של הסופר לא מעט דיבורי מטא וקצת שבירת קיר רביעי שהם תענוג לסופרים וחובבי ספרים, למשל –

– “אני נשבע לך, לא הברזתי לך בכוונה. כתבתי את הספר ונסחפתי לתוכו לגמרי.”
– “עד כדי כך שלא שמעת אותי דופקת בדלת?”
– “את יודעת, כשאני חי את הסיפור אני נשאב לתוכו לגמרי. כאילו אני נמצא בתוך הספר, בתוך ההתרחשויות. כל הדמויות נמצאות סביבי…”

הספר ארוך – כ500 עמודים – אבל זה באמת שווה את זה. רק תנסו למצוא לכם זמן פנוי לקרוא כמה שיותר ברצף כדי “להחזיק ראש” בין כל מה שקורה שם, במיוחד בקפיצות בין קווי הזמן.
מודן הוצאה לאור כנרת זמורה דביר | מרץ 2022 | 520 עמ’ | תרגום: לי עברון Lee Evron

כתיבת תגובה