הנוקמת בלהבות (המורדת מהחולות 3) / אלווין המילטון
הנוקמת בלהבות הוא הספר השלישי והאחרון בטרילוגיית המורדת מהחולות. אם לא קראתם את הספרים הקודמים, הסקירה הזו עלולה לספיילר לכם אותם.
על מה הספר?
בסוף הספר האחרון השארנו את הגיבורים בשני מחנות: חלקם שבויים של הסולטן, חלקם חופשיים, ואחת מתה. הספר ממשיך מאותה נקודה בדיוק, ועוקב אחרי חבורת המורדים שצריכה להציל את אנשיה מהסולטן ולכבוש מחדש את הארץ מידיו.
מה חשבתי עליו?
את הספר הראשון והשני קראתי לפני כמעט שנתיים, כשיצאו במהדורה מחודשת, ומאז חיכיתי מאד לשלישי. שמחתי ממש שהוא יוצא לשבוע הספר, וסופסוף אוכל לקרוא את סוף הסיפור של אימין וג’ין. גם ממש אהבתי את הכריכה היפהפיה שאייר יניב שמעוני.
בגדול, הספר הביא מה שציפינו לו: סגירת קצוות ומעגלים, פתירת הרומנטיקה, קרב גדול ואיחודי כוחות. אין יותר מדי מה לפרט פה – אם קראתם את הקודמים, ממילא תרצו להמשיך גם לשלישי. כן הרגשתי שהוא קצת קצר לי מדי והיה אפשר להעמיק עוד, אבל זה גם סטנדרטי לספרי נוער בוגר.
בגלל שכבר הרבה זמן מאז שקראתי את שני הספרים הראשונים, לא זכרתי כמעט שום פרט מהעלילה והדמויות. לפני שניגשתי לספר השלישי, קראתי את הפרק הראשון של הספר השני (שנותן תקציר לספר הראשון) ואת הפרקים האחרונים שלו, וגם את מילון הדמויות, אבל עדיין הרגשתי שזה לא מספיק. כשקראתי את הספר החדש, הרגשתי שבמקום לשקוע בעלילה אני נאבקת בניסיון להיזכר מחדש מי זה מי (יש הרבה דמויות!), ובמקום להתרגש או להיות מופתעת מדמות שחוזרת פתאום לעלילה – הייתי עסוקה בלהיזכר מי היא. אני ממש ממש ממליצה לקרוא את שלושת הספרים בסמיכות מספיק גדולה שתזכרו את העלילה והדמויות.
אחד הדברים הנחמדים בסדרה זה שבניגוד להרבה סדרות מערביות שמבוססות בעיקר על מיתולוגיה יוונית, כאן המיתולוגיה ברוח ארצות ערב, כמו למשל ג’ינים. האירועים עצמם מתרחשים ברובם במדבר, יש ארמון עם סולטן, והלבוש של הדמויות כולל בגדים בסגנון בדואי וערבי. יש בזה מקוריות ורענון מסויים לעומת הרבה סדרות אחרות.
משהו שקצת הפריע לי בספר ואני לא זוכרת אם היה בספרים קודמים, זה חוסר אמינות מסויים לטובת נוחות העלילה. למשל, יש קטע שבו המורדים בורחים מהעיר בלי שום ציוד – לא אוכל, לא בגדים ואפילו לא נאדות מים. יש תהיה קטנה איך הם יצליחו לשרוד, אבל אז פשוט מדלגים קדימה בעלילה בלי שום התייחסות לזה. בהמשך, יש דמות שמחלצים אותה אחרי שלושה ימים ללא אוכל ומים, ולמרות זאת תוך כמה דקות היא כבר עומדת על הרגליים ומצטרפת למסע, אפילו בלי לאכול או לשתות משהו. אלו קטעים שיכולים לעבוד בספרי נוער צעיר, אבל בספרי נוער בוגר אני מצפה שלא יחליקו פינות כאלה.
אבל בשורה התחתונה, אחלה טרילוגיית פנטזיה לנוער בוגר, מקורית ומרעננת. יש רומנטיקה – אבל לא המון, יש קרבות ותככים, יש גיבורה אמיצה ודמויות נשיות חזקות נוספות, ובקיצור – עוד סדרה מומלצת (שגם תורגמה כולה!) למדף ספרי הפנטזיה לנוער בוגר.
טריגרים ותכנים רגישים
יש קרבות ולא מעט מוות, גם של דמויות טובות.
מבחינת מיניות – יש נשיקות ומעט גיפופים. יש סצנת מיטה אחת קצרה בלי הרבה פירוט גרפי, בעיקר דברים כמו “הוא נע מעלי” ושימוש במטאפורות.
הוצאת מודן | 341 עמ’ | תרגום: דורת בריל-פולק | יוני 2025