גברת בלום והגלימה / מאירה ברנע גולדברג
גברת בלום הקטנה אוהבת מאד להתחפש. מדי יום היא הולכת לתיבת התחפושות בגן, מוציאה את הגלימה השחורה עם הכוכבים המנצנצים, ומדמיינת שהיא מכשפה בעלת כוחות. יום אחד מגיעה לגן ילדה חדשה, שתופסת לגברת בלום את הגלימה. גברת בלום מרגישה שלא רק את הגלימה לקחו לה – אלא גם את הכוחות… ולפתע היא צריכה להתמודד עם מציאות חדשה: מה קורה כשלוקחים לנו את האמצעים שהסתמכנו עליהם, ואנחנו צריכים להסתדר לגמרי לבד?
במשפחה אצלנו מסתובב סיפור על אחד הילדים שלמד ללכת אבל סירב ללכת בלי להחזיק במשהו למרות שהוא היה מסוגל. הוא ממש פחד לעזוב ולהישאר ללא תמיכה. עד שאמא שלו מצאה טריק: היא נתנה לו להחזיק חפץ בכל יד. באותו רגע הילד התחיל ללכת.
אני חושבת שעם ההרגשה של גברת בלום הרבה מאיתנו יכולים להזדהות. לפעמים אנחנו מסתמכים מאד על עזרים חיצוניים בשביל היכולות והביטחון העצמי שלנו: לפעמים זה בגד מסויים שגורם לנו להרגיש יפים ומוצלחים יותר, פריט שאנחנו חושדים שהוא מביא לנו מזל, או אפילו גלגלי עזר לאופניים שעזרו לנו בהתחלה אבל התקדמנו מספיק בשביל להסתדר בלעדיהם. כשאנחנו צריכים להסתדר לבד אנחנו מרגישים לפעמים אבודים וחסרי כוחות. אך בפועל, היכולות שלנו הם חלק מאיתנו, והאמצעים התומכים במרבית הפעמים עוזרים לנו רק באופן פסיכולוגי. לפעמים כל מה שנדרש זו קפיצה למים – לנסות להסתדר פעם אחת גם בלי האמצעים האלו, ולגלות שאולי בעצם אנחנו לא צריכים אותם יותר.
הסיפור של גברת בלום הוא בעצם הסיפור של מאירה עצמה, כילדה. היא חוותה מקרה דומה, ובבגרותה החליטה להעלות אותו על הכתב. גיבורת הסיפור היא גברת בלום – אותה נבלית-גיבורה שנויה במחלוקת מסדרת ספרי “כראמל”, שקיבלה סדרת ספין-אוף משלה דווקא בגזרת ספרי הילדים. לספר הזה קדם הספר “גברת בלום לא רוצה כלום“, אך הסיפורים לא קשורים אחד לשני מלבד קריצה קטנה לקוראים.
בן השנתיים וחצי שלי אהב מאד את הספר והבין את הסיפור הכללי על ילדה שאהבה לשחק בגלימה ואז לקחו לה אותה והיא היתה עצובה. הטקסט מתקדם יחסית לגילו והוא עוד לא בשלב של להבין מה זו מכשפה או כוחות, או את התחכום של ההוראות שגברת בלום פוקדת על הסביבה שלה (היא פוקדת על השמש לזרוח והיא אכן זורחת). זה לא מנע ממנו לדרוש מאיתנו להקריא לו את הסיפור שוב ושוב. ושוב. הספר מתאים יותר לגיל 4-5, כשהם ברמת הבנה מילולית מתקדמת יותר.
את הספר מלווים – כרגיל – האיורים של רמי טל, המאייר הקבוע של מאירה בשנים האחרונות. האיורים יפים, צבעוניים, נעימים ומלאים בפרטים כולל כמה קריצות לכראמל.
הוצאת כנרת זמורה דביר | 40 עמ’ | איורים: רמי טל | מאי 2025
להשוואת מחירים ולרכישה עם קופון הנחה
למי שרוצה לקרוא את הפוסט המקורי של מאירה על הרקע לכתיבת הספר: