התנפצות (כמיהה #2) / טרייסי וולף
תגידו, יכול להיות שהסופרת קראה את הסקירה שלי על כמיהה? אחרת איך עוד אפשר להסביר את זה שהיא תיקנה בספר השני את כל מה שלא אהבתי בראשון והצליחה לכתוב ספר שקראתי עד 2 וחצי לפנות בוקר כי לא הצלחתי לעזוב אותו?
אזהרה: מאחר ומדובר בספר המשך, הסקירה תכיל ספוילרים לספר הראשון.
על מה הספר?
הספר הראשון מסתיים בקליף האנגר – גרייס הופכת לגרגויל. בספר השני גרייס חוזרת (הפתעה!) – אבל החזרה שלה מביאה איתה גם צרות אחרות. כל מילה מעבר לזה, ספוילר…
מה חשבתי עליו?
כמו שהבנתם מהפתיחה, את הספר הזה אהבתי הרבה יותר מהראשון.
קודם כל – אמנם עדיין היו בספר אלמנטים של ספרי פנטזיה רומנטית לנוער בוגר עם רמזים למשולש אהבה ועוד כמה טרופים שהם ספוילר, אבל היה הרבה יותר התעמקות בעולם, בעלילה, בדמויות ובאקשן. היה פחות רומנטיקה יחסית לספר הראשון, והרבה יותר דגש על הקשר עצמו של היחסים. אפשר לקרוא לזה אהבה מול התאהבות, כשגרייס מבינה שהאהבה שלה ושל ג’קסון נבעה קודם כל מהיותם מיועדים ופחות מההיכרות בת השבוע שלהם. בקיצור – הרבה פחות “אוימאיגאד אני מכירה אותו רק יומיים ואני מתעלפת בזרועותיו” ויותר רומנטיקה ריאליסטית, שפויה ובוגרת.
קטעי המתח והאקשן היו מעולים, ממש עצרתי את הנשימה – במיוחד בחלקים האחרונים בספר. גם משחק הספורט החדש הרגיש כל כך אמיתי עם תיאורים חיים של כל מה שקורה שם.
משהו שהפריע לי בספר הראשון זה שכל הזמן ג’קסון (ופלינט) מנסים לקבוע לה מה היא צריכה לעשות מתוך ניסיון להגן עליה, וזה מוציא מאד את העוקץ של ספר פמיניסטי מודרני. בספר השני, גרייס סופסוף מבינה את זה, הדמות שלה מתפתחת מאד והיא מתקשרת את הצורך שלה בזוגיות הדדית.
“את מתמודדת עם כל כך הרבה עכשיו. הלוואי שיכולתי לקחת ממך את כל הדברים האלה.”
“זה לא התפקיד שלך.”
“אני המיועד שלך.” הוא נראה פגוע. “אם זה לא התפקיד שלי, אז של מי היא?”
“שלי”, אני לוחשת והולכת על קצות האצבעות כדי להצמיד את שפתיי, ברכות אל שפתיו. “ואתה רק התומך המעודד שלי.”
שיהיה ברור: זה עדיין ספר לנוער בוגר, על כל הקלישאות והטרופים שלו, שזה בסדר – זה הז’אנר ולא צריך לצפות למשהו אחר. אל תצפו לאיזו פנטזיה אפית למבוגרים בסגנון סנדרסון.
הספר ארוך – 600 עמודים – אבל לגמרי שווה את זה.
טריגרים ותכנים רגישים
התעללות הורית, פציעות וכאב, מוות
הוצאת כנפיים | 608 עמ’ | תרגום: חנה לבנת | ספטמבר 2024